Bertyák-műhely: Runewars festés - 2. nap

Bertyák-műhely: Runewars festés - 2. nap

Az alábbi cikket Bertyák István jegyzi, nagyon köszönjük neki a cikket!

A második napot az első nap néhány kiegészítésével kezdeném.

Az első, lényegében elméleti dolog, hogy a figurák színvilága milyen legyen. Erről elfelejtettem legutóbb írni, de most pótlom. Szerencsére mivel a játékban minden fajnak teljesen máshogy néznek ki az egységei, nem kell a figurákon a sereg színének tükröződnie, bőven elég ha majd a talpat megfelelőre színűre festjük. Keményebb játékosok kipróbálhatják esetleg hogy műfüvet meg talajt is modelleznek a talpakra, és csak a talp széleit festik színre, én nem akartam ezzel bajlódni, plusz így könnyebb is lesz játék közben megállapítani a figurák hovatartozását is.

A másik dolog a zombi sárkányokkal kapcsolatos. Reggel jött egy agymenésem, hogy kiigazítom a sárkányok szárnyát, mert nem tetszik ez a felfelé álló póz. Igen tudom, ezt a lépést még alapozás előtt illik megtenni, de hát akkor nem gondoltam rá. Szóval jött a hajszárító, lazára melegítettem vele a figurát, majd a megfelelő pózba állítva betettem hideg csapvíz alá. Ez a wash-t jól el is tüntette a szárnyakról. A második napot tehát azzal kezdtem, hogy újra bemostam barnával a sárkányok szárnyait, majd Sombre Grey-el drybrusholtam őket. Szerintem kitárt szárnyakkal "badass"-ebb a figura, viszont sajnos nem marad teljesen ilyen, mint a képen, a nap végére csak felemelte kicsit a szárnyait, de azért így is elég jó maradt.
És akkor jöjjön a lényegi munka...

Edward... Vámpír sereg

Hála a kedves nedves palettának ( :D ), a tegnap kikevert színekkel még most is vígan tudtam festeni. A játékbeli grafika alapján a vámpírok fekete és vörös színben díszelegnek. A köpennyel kezdtem, a kikevert (piros+barna) alappal lekentem mindent ami később vörös lesz, majd kevertem egy sötétszürkét és azzal átmentem a leendő fekete részeken, plusz a vámpírok haján és a denevéreken. A nekromantáknál bevált szürkével halványított bőrszínt alkalmaztam a vérszopók esetében is, de most sima Dwarf Flesh színnel highlightoltam kicsit. A köpenyt Gory reddel, majd később Bloody Reddel világosítottam a gyűrődéseknek megfelelően. Ezt követően csak a részletek maradtak. A két tőr nyele Citadel Gun Metal (régebben Boltgun Metal) festést kapott, a tok pedig Vallejo Paraiste Bown-t. A denevéreket sima Sombre Grey színnel drybrusholtam. Végül egy-két páncélnak kinéző darabot Gun Metal-al festettem le (térdvédő pl).

Csontváz a szekrényben

Csontvázakból íjászok és közelharcos egyedek vannak a játékban, utóbbiak óriási példányszámban (16). Én az íjászokkal kezdtem. Először itt is a kikevert vörösesbarna színnel kentem le a ruhákat, majd ugyan úgy, mint a sárkány esetében Bone White-al a csontokat. Bemosás előtt még Charred Brown-ra festettem a tegezt, a nyílvesszőket és az íjat. Sötét szürkére festettem a lábszárvértet és a nyílhegyet. A csontot barnával mostam, száradás után pedig minden mást feketével. Bloody Red drybrush-al fejeztem be a ruhát. A nyílvesszők tollait fehér szárazecset véglegesítette, az íjat pedig egy Parasite Brown + Charred Brown keverék. Ugyan ez ment a tegezre is. A fém részeket Gun Metallal festettem, majd Vallejo Chainmail silverrel highlightoltam.

A harcosoknál ugyanez volt a menetrend (nem fér fel mind a 20 cm-s vonalzóra), annyi kivétellel, hogy a vállpáncéljuk meg a pikkelyvértjük Brassy Brass színű lett (a játék artworkje alapján). A pajzsot Charred brown-ra festettem, a cipőt Parasite Brown-ra. A kardot és a pajzs fém részeit Gun Metal-al festettem ki még a bemosás előtt. A bemosás a megszokott módon történt, vagyis a csont részeket barnára, minden mást feketére. Én a harcosok ruháját nem emeltem ki pirossal, mert tetszett a sötétebb színezet a bronz páncéllal.
Zombi sereg kész

A lakkozás előtti utolsó lépés, hogy a talpakat megcsináld. Ha akarsz rá terepet, akkor itt az idő, megteheted. Én egy Warlord Purple + kevés Ultramarine Blue összekeverésével kapott színnel festettem le a talpát a figuráknak. Sajnos az egy adagban kikevert szín elfogyott a vámpírok előtt, és természetesen nem sikerült ugyan olyat kevernem másodjára, így azoknak kicsit sötétebb lett a talpa, de annyi baj legyen. Szerintem jól mutatnak seregben a srácok. :)

A második nap körülbelül 5 órát vett igénybe (32 figura). Akinek csak napi 2-3 órája van festeni, az is három nap alatt elkészülhet a játék seregeinek 1/4-vel (hősök, semleges lények nem számolva most még). A második napot rövidebbé tehetitek, ha odafigyeltek a sárkányra az első nap és nem kell velük kezdenetek a másodikat. :)