Eclipse setup 3 perc alatt? Lehetséges...

Eclipse setup 3 perc alatt? Lehetséges...

Bevezető

Kevés játékot tudok mondani, ahol a doboz tartalmát ne lehetne valamilyen épkézláb módszerrel rendben tartani, ha éppen nincsen kedvem insertet farigcsálni: vákumzacsi, szerelődoboz, deckboxok, stb.

Az Eclipse egyike a ritka kivételeknek: a doboz tartalma a folyamatos erőfeszítéseim ellenére olyan, mintha bomba robbant volna benne. Ez azért fájó különösen, mert míg az Eclipse egyike a legelegánsabb és leggördülékenyebb euro-ameri hibrideknek, addig ugyanezt az előkészületekről a legkevésbé sem mondhatjuk el. Zilló kis tokenkét kell felpakolni az asztalra, hogy a tengernyi kis fakockáról ne is beszéljünk. Olyannyira sok időt igényelnek az előkészületek, hogy sokszor annak a gondolata miatt megy el a kedvünk magától a játéktól.

A probléma másokat is mozgat, mert a témának saját fb csoportja is van, ahol jelenleg egyelőre a kockákra koncentrálnak, de ez csupán kis szelete a történetnek. így aztán a költözésem lecsengése után felszabaduló szabadidőt gyorsan átcsatornáztam egy olyan insert tervezésébe, ami nem csak tárolja a komponenseket, de extrém módon felgyorsítja az előkészületeket. Ezt könnyű mondani, de meglepően nehéz kivitelezni. Részletes tervek és frissítések itt lesznek megtalálhatóak (lájkolni is itt lehet!).

A végeredmény


Kicsit elemelkedik a doboz teteje, de a lentebbi tervekben ezt már helyrehoztam, ugyanis kicsit csökkentettem a játékoskomponensek dobozának magasságán.


A Shadow of the Rift kiegészítő még nincs meg, szóval ide még jön legalább kettő lap.


A játékosdobozkában a kis korongok, a hajók, a storage jelölők, a colony ship jelölők és a starbase-ek kaptak helyet. Az ambassador jelölők máshol vannak, mivel azokon szerepel a faj illusztrációja és nem akartam összekapcsolni a színeket a fajokkal. Az már rasszizmus volna.


"Nem spóroltunk semmivel": Ezek a kis plasztik tálcák a brokentokentől jöttek aranyárban. A fent említett fb csoport boszorkánykonyhájában már nem állnak messze valami hasonló reprodukálásától.


Ez itt kéremszépen a setup-gyorsítás lelke: a hajóalkatrészek szépen be vannak készítve előre ebbe a tálcába, ahol még az ujjaknak is elég hely van, hogy kényelmesen ki lehessen venni őket.


A bal felső sorban kaptak helyet azok az alkatrészek, melyekhez nem kell Tech, így akár már a játék elejétől megvehetőek


A bal alsó sorban pedig azok találhatóak, melyekhez Rare Tech szükséges (Rise of the Ancients kieg)


Az utolsó tálcában külön tartom a 7-9 játékoshoz szükséges Techeket és Reputation Tile-ket, melyeket úgy fordítottam, hogy látszódjon az ikon, mely megkülönbözteti a normál techektől. Ezeket csak pluszba be kell dobni, ha hétnél többen ülünk le játszani.


A Rare Tech-ek is külön vannak, hogy mindig el tudjuk dönteni, hogy be akarjuk-e őket tenni!

Tervek

Ez a fejezet már azoknak szól, akiknek annyira megtetszett a dolog, hogy meg is akarják csinálni. A képeken látható doboztető-elemelkedést már kijavítottam a tervekben, szóval emiatt nem kell aggódni. Jó szórakozást!