Kalóz-Rádió: 5. adás

Kalóz-Rádió: 5. adás

Nyár van. Ezt nem csak a nappali 30-35°C-os hőmérsékletből tudjuk, hanem abból is, hogy a nyaralások, szabadságok miatt egyre nehezebb közös időpontot találni a Kalóz-rádió felvételeinek. A mostani adást csak ötödjére sikerült felvenni, és így is Pali nélkül. Szóval, aki csak Pali öblös nevetése miatt hallgatja a műsort, az inkább el se indítsa, mert csalódni fog. Azoknak azonban, akiket tartalom is érdekel, a következő témákat hoztuk ma.

Az adást itt találjátok:

GHOST_URL/podcast/

Ha valaki a korábbiakról lemaradt, akkor ezen a linken pótolhat is. Mindazok pedig, akik offline szeretnék hallgatni a Kalóz-rádiót, azok letölthetik a fájlokat közvetlenül a Soundcloud-ról, a hírlevélolvasóink pedig a hírlevélben is megtalálják a Soundcloud linket.


1. Hírek

hírek

Az aktuális hírekből szemezgettünk:

The Undercity: An Iron Kingdoms Adventure Board Game, mert úgy tartják a figurás Dungeon Crawlerekből sosem elég.

504: Friedmann Friese egy dobozban 504 játéka Essen egyik legérdekesebb darabjának tűnik

A nyár nem csak az éves horvátországi/balatoni nyaralások időszaka, de ilyenkor kerül megrendezésre a GenCon is, a tengerentúl legnagyobb társasjáték-rendezvénye. Néhány érdekesebb cím, ami ott jelenik meg:

Linkcsokor

The Undercity: An Iron Kingdoms Adventure Board Game


2. Nyaralós játékok

nyár
Nyár. Jövünk-megyünk, fesztiválozunk, nyaralunk itthon és külföldön, kirándulunk és hosszú hétvégéket iktatunk az izzadtságszagú hétköznapok közé. Az igaz gémer bőröndjében, hátizsákjában, strandszatyrában és övtáskájában azonban garantáltan van egy-egy társasjáték is. Összeszedtük, hogy mi miket viszünk magunkkal ilyenkor. Ha van kedvetek, szívesen látjuk a kommentek között, hogy ti mit visztek magatokkal.

Linkcsokor


3. Cosmic Encounter

CE

A Cosmic Encounter egy - különböző kiadásokban - 50 éve létező, de ma is friss társasjáték, jelenleg negyedvirágzását éli az FFG gondozásában. Magas interakció, taktika és blöff jellemzi ezt a nagyon-nagyon ameri játékot, amelyben szokatlan módon egyáltalán nincsenek kockák, és mely mivolta ellenére nagyon elegáns szabályrendszerrel van megáldva. Sértődős játékosoknak nem javasolt, a kockázatok és mellékhatások tekintetében hallgassa meg az adást és kérdezze meg barátait, akik már kipróbálták.

Linkcsokor