Kalóz-Rádió: 6. adás

Kalóz-Rádió: 6. adás

Véget ért a nyár, de se a kinti hőmérséklet nem csökken, se a Kalóz-rádió felvételeit nem egyszerűbb megszervezni. Az „ősz” egyedül a „beleőszülünk a szervezésbe” kifejezésben bukkant fel. Azért a héten csak sikerült mind a négyünknek egy időben mikrofon elé ülnie, és felvettük a rádió 6. adását. (A fenébe, elfelejtettünk az 5. adás után jubileumi celeb-partyt tartani… Na, majd a 10. után!)

Az adást itt találjátok:

GHOST_URL/podcast/

Ha valaki a korábbiakról lemaradt, akkor ezen a linken pótolhat is. Mindazok pedig, akik offline szeretnék hallgatni a Kalóz-rádiót, azok letölthetik a fájlokat közvetlenül a Soundcloud-ról, a hírlevélolvasóink pedig a hírlevélben is megtalálják a Soundcloud linket.


1. Hírek

hírek

Az aktuális hírekből szemezgettünk:

Közeleg Essen, szóval nem nehéz új megjelenéseket szót ejteni, inkább az okoz nehézséget, hogy miről beszéljünk inkább, de azért majdnem sikerült:

Gyuri a Stronghold 2. kiadását boncolgatja, csak hogy meglegyen a szokásos „Portal-adagunk”.

Pali pedig a nemrégiben megjelent Magic: The Gathering – Arena of the Planeswalkers c. társasjátékot érezte kiemelésre méltónak a nagy múltú Magic kártyajáték okán.

Imi comingoutol: megvallja időutazás-szenvedélyét (tempestcursofilia) - teszi mindezt 1541 júniusa után már másodjára – közben pedig a T.I.M.E. Stories c. játékról mesél.

Kunó, mivel nem volt ideje játékot választani, ezért a BGG slágerlista változásait elemzi, csak olyan VIVA TV-s riporter módjára.

Linkcsokor

Stronghold 2.0


2. Tanácsok a Spielre

spiel
Ahogy egy szekcióval feljebb már említettem, jön Essen, ezért úgy döntöttünk, megosztjuk veletek eddigi esseni tapasztalatainkat.

  • Mikor kezdjük a szervezést?
  • Mikor foglaljunk szállást?
  • Hogyan utazzunk?
  • Hogyan készüljünk az eseményre
  • Mit érdemes megvenni?
  • Mennyi pénzt vigyünk magunkkal?

„Első bálozóknak” kifejezetten hasznos lehet.


3. Kemet

kemet

A Kemet a Matagot kiadó “Collection XL” sorozatában jelent meg 2012-ben. A társast tervező francia páros Jacques Bariot és Guillaume Montiage nem most merített először az egyiptomi történelemből, hiszen Nefertiti-t is ők jegyzik. Amíg azonban korábbi játékuk egy licitálós absztraktabb darab, addig a Kemet egy a témával mélyen átitatott kvázi wargame, ahol isteneket alakítva irányítjuk seregeinket, hogy minél nagyobb hatalmat szerezzünk magunknak.

Linkcsokor