Kalóz-Rádió: 7. adás

Kalóz-Rádió: 7. adás

Pali társasjátékot tervez, Kunó könyvet ír, Gyuri táppénzen, Imi megőrül. Ilyen körülmények között nehéz rádiózni, de kalóznak lenni sem piskóta egyébként, ezért aztán csak megoldottuk megoldhatatlant, és felvettük a 7. adást!

Az adást itt találjátok:

GHOST_URL/podcast/

Ha valaki a korábbiakról lemaradt, akkor ezen a linken pótolhat is. Mindazok pedig, akik offline szeretnék hallgatni a Kalóz-rádiót, azok letölthetik a fájlokat közvetlenül a Soundcloud-ról, a hírlevélolvasóink pedig a hírlevélben is megtalálják a Soundcloud linket.


1. Hírek

hírek

Lássuk be, most épp az esseni zsákmányban fürdőztök. A műanyag és fa komponensek nyakig érnek, a hobbiszobád ajtaját bezárni is nehéz. A feleslegessé vált karton kinyomókereteidnek köszönhetően a csemetéd osztálya nyerte a városi papírgyűjtést... Ha pedig még nem jutottál hozzá az esseni újdonságokhoz, akkor most pont azt várod, hogy a kedvenc társasjátékboltod leszállítsa azokat.

Essen után a társasjátékhíreket böngészni olyan, mint karácsony második napján, ebéd után új recepteket olvasgatni. A hírek szekció tehát elmarad.


2. A BoardGameGeek értékelései

spiel

A BoardGameGeek-en napi látogatók vagyunk. Nem véletlenül, hiszen hobbink virtuális origója annyi információt tartalmat, hogy gyakorlatilag feleslegessé teszi a társasjáték-kiadók weboldalait. A BBG-n mindent megtalálunk: szabályokat, képeket, ismertetőket, podcastokat, videókat és a játékok értékeléseit is. Arról beszélgetünk ebben a szekcióban, hogy mi mennyire igazodunk az oldal különböző értékeléseihez, kit mennyire befolyásolnak az ott fellelhető pontszámok, és hogy mennyire vegyük komolyan a világranglistát.

Linkcsokor


3. Hyperborea

Hyperborea

A Hyperborea egy fantasy témájú zsáképítőjáték hibrid. A Marabunta és Asmodee kiadók 2014-es, közös játéka Hyperborea mágikus földjére kalauzol minket, ahol a kapzsi mágusok pusztítása után, a hat túlélő frakció küzd a hatalomért, és aminek semmi köze a Conan mítoszhoz. A játékot nemrégiben jelölték az International Gamers Award-ra is, de mi nem ezen apropó miatt vettük elő a játékot. Az ok sokkal földhözragadtabb: Ezt a játékoz már mind próbáltuk.

Linkcsokor