Kalóz-rádió: 8. adás

Kalóz-rádió: 8. adás

Majd három hónapig a hírünket se hallottátok... szó szerint. A november és a december valahogy mindannyiunknak nagyon pörgős volt, és bár a szándék végig ott volt, hogy felvegyünk egy újabb adást, valami mindig közbejött. Íme, visszatértünk, de sajnos a mostani felvétellel is gondok akadtak. A gépem bedobta az unalmast, és nem rögzítette az anyagot. Gyuriéba meg valami hiba csúszott, így legnagyobb bánatunkra most sem merítkezhettek meg kristálytiszta orgánumaink tengerében. Viccet félre, igyekszünk kitalálni valamit, hogy a jövőben jobban értsétek, miről beszélünk, ha már veszitek a fáradtságot, hogy meghallgattok minket.

Az adást itt találjátok:

GHOST_URL/podcast/

Ha valaki a korábbiakról lemaradt, akkor ezen a linken pótolhat is. Mindazok pedig, akik offline szeretnék hallgatni a Kalóz-rádiót, azok letölthetik a fájlokat közvetlenül a Soundcloud-ról, a hírlevélolvasóink pedig a hírlevélben is megtalálják a Soundcloud linket.


1. Hírek

hírek

"A hírünket" most sem halljátok, lévén januárban alig-alig csepeg némi információ az új megjelenésekről. A legutóbbi adás óta persze kiderült, hogy jön a Star Wars: Rebellion, de ezt már november óta tudjuk, és vélhetően ti is. Nürnberg környékén azonban ismét felpörögnek az események, és a kiadók elkezdik leleplezni a 2016-os megjelenéseket, szóval... legközelebb.


2. Legacy rendszerű játékok

Legacy

A Pandemic Legacy, mint egy vírus tarolta le a társasjáték világot, és a BGG első helyéig burjánzott. Ha már mindenki erről beszél, mi miért ne tennénk? Kifejtjük a véleményünket a Legacy rendszerű játékokról, és kitekintünk más új szemléletű tárasokra.

Linkcsokor


3. Lords of Waterdeep

LoW

A Wizards of the Coast kiadó 2012-ben dobta piacra a D&D köntösbe bújtatott worker placement játékát. A társas nagy siker lett, és elég népszerű helye foglal el a BGG-s "világranglistán". Vajon ez csak hype, vagy tényleg ennyire remek munkáselhelyezőssel van dolgunk? Peter Lee és Rodney Thompson szerzeményét boncolgatjuk.

Linkcsokor