Vacsora, csata

Vacsora, csata

A saját felajánlásaim mellett szeretek minden évben licitálni néhány tételre a karácsonyi jótékonysági liciten. Idén azonban nem igazán akadt olyan felajánlás, amire kitartóan licitáltam volna, aztán felbukkant Vili. Biztosan hallottatok már Horváth Vilmosról: Van, aki a JEM hasábjain találkozhatott nevével, a legtöbben valószínűleg a Társasjáték és a Csere-bere facebook csoportok adminjaként ismeri. Néhányan azonban azt is tudják, hogy Vili az legutóbbi kerek szülinapjára kapott egy társasjátékos asztalt, amit nagyon sokan megcsodáltunk anno a facebookon.

AZ asztal (fotó: Nemes Dániel)

Vili felajánlott 4 helyet az asztala körül, amelyen egy egész délutánon keresztül játszhatunk, és a társasdélutánt megtoldotta egy vacsorával. Ez a felajánlás azonnal megtetszett, és nem csak nekem, másoknak is, hiszen összesen 30.000 Ft-ért kelt a 4 hely az asztal körül, és legnagyobb örömre az egyiket én nyertem. A licit lezárulta után, hamar megegyeztünk január 7-ei időpontban, és ahogy közeledett ez a bizonyos szombat, szép lassan a játszandó társasok halmaza is körvonalazódott.

A megbeszéltek szerint 14:00-ra érkeztünk Vilihez, mármint Dani és Tamás - akit a délután folyamán többször is sikerült más-más nevekkel illetnem - mi Balázzsal késtünk pár percet. Mire megérkeztünk már ment a Cosmic Encounter setup. Örültem is neki, mert Gyuri kalóztársam annyit áradozott róla a podcast egyik adásában, hogy ki kellett próbálnom. Jó kis parti kerekedett belőle a lemenő nap fényében, és a Tamás-Balázs duó együttes győzelmet aratott, hiába próbáltuk meg Vilivel és Danival fékezni őket.

Balázs mintha sejtené, hogy (részben) ő nyeri a partit...

A CE után kipakoltam az Adrenaline-t, ami Balázsnak, Vilinek és Daninak is újdonság volt. Tamás és jómagam már tudtunk pár partit magunk mögött, és ez látszott a végeredményen: Tamás nyert, nekem jutott a virtuális ezüst. Bár jókat mulattunk miközben rendre a "csak optimalizálok" kijelentés mögé rejtve uszítottunk mások ellen, mégis 5 fővel sajnos kicsit vontatott lett a parti és Vili homlokán ennek jeleit felfedezni véltem olykor-olykor. Daninak ellenben nagyon tetszett a társas.

Elmélyült lövöldözés

Bár eredetileg Merchants & Marauders-t terveztünk játszani - egy újabb játék, amit régóta ki szeretem volna próbálni - helyette azonban a Blood Rage mellett döntöttünk, ami egy olyan társas, amit szintén régóta ki szerettem volna próbálni. Vili ki is tolta a fullos KickStarter kiadást, és még vacsora előtt nekiláttunk. Az első körben megértettem a játékot, és második forduló draftja után viking keménységgel akartam a lecsóba csapni, de ekkor jött a vacsora...

A menü, amihez Adri (Vili felesége) is hozzájárult nagyon finom volt. A tárkonyos raguleves, ami az egyik kedvencem igazán jól sikerült, de a sültek is finom fűszeresek voltak. Az egyetlen probléma a vacsorával az volt, hogy utána vissza kellett ülnünk játszani.

Zabazombiként visszatántorogtam az asztalhoz, és bár viking keménységet szerettem volna eredetileg fitogtatni, tunya szuszogásom nem ezt tükrözte. A játék végére, ha tárkonyt izzadva is, de azért csak sikerült felkapaszkodnom a második helyre Dani mögé.

Folyik a sör és a vér

A Blood Rage-dzsel jól elszaladt az idő, másnak már nem álltunk neki. Amíg a fuvarjainkat vártuk kicsit még beszélgettünk, és mind mélységesen egyetértettünk abban, hogy jövőre is licitálunk a helyekre, már ha Vili felkínálja őket... Az idei felajánlást és az élményt, pedig köszönjük szépen!