Az élet körforgása: Társasjátékos kalendárium

Az élet körforgása: Társasjátékos kalendárium

Január - az elégedettség hava

El vagy telve, néha még bejgli ízűt böffentesz, de a társasjátékkiadók hallgatnak és alapvetően minden nyugodt körülötted. Úgy gondolod, minden játékod megvan, a gyűjteményed nagyjából teljes, már csak elég idő kellene játszani.

Február - a kipróbálás hava

Egyre kevesebb a bontatlan játék a polcodon, és örülsz, amikor tavaly előtt vásárolt darabok is előkerülnek a játékestek alkalmával. Amikor meghallod a nürnbergi játékvásár hírét, kicsit összeszorul a gyomrod, de később megnyugszol, kevés olyan társasjátékról jön hír, amely megugorja az ingerküszöbödet.

Március - a felismerés hava

Egyre több kritika és ismertető jelenik meg nagyszerű tavalyi játékokról, amikről eddig még csak nem is hallottál, de most úgy érzed legalább egy-kettőt be kellene szerezned.

Április - az előfinanszírozás hava

Mivel a tavalyi újdonságok jó része, még nem elérhető itthon vagy már el is fogyott, pont belefutsz néhány érdekes Kickstarter kampányba. Rádöbbensz, hogy ezek a játékok, már kampányvideó alapján jobbak, mint az összes játékod a polcodon együtt. Muszáj támogatnod legalább egyet...

Május - a türelmetlenség hava

Na jó, legyen kettő... vagy három KS kampány. Közben alig várod, hogy a társasjátékkiadók elkezdjenek híreket csepegtetni az idei újdonságaikról.

Június - a bejelentések hava

A kedvenc kiadóid terítik a lapjaikat, és most már tudod mire kell félretenned, alig várod, hogy végre megkaparinthasd az új tételeket. Ez már most jobban izgat, mint az előtted álló két hét nyaralás.

Július - az emlékezés hava

Meleg van. Hiába hoztál magaddal egy utánfutónyi társast a nyaralásra, épp senkinek nincs kedve játszani veled. Ilyenkor eszedbe jut a tavaly megfinanszírozott 13 KS kampány, és mostantól minden nap csekkolod van-e valamilyen update velük kapcsolatban. Elkezdesz aggódni, amikor rájössz, hogy van még néhány játék, ami még nem érkezett meg tavaly előttről, csak elfelejtetted őket.

Augusztus - az Indiana nyár hava

Amerika messze van, a GenCon drága mulatság lenne, de már megnézted a térképen pár éve, hol van Indianapolis, ezért elég jól oda tudod magad képzelni. Irigykedsz, mikor látod, hogy odaát már megvehetik az újdonságokat, amire neked még hónapokat kell várnod, és egyre izgatottabb leszel, amikor egymás után jönnek a bejelentések újabb és újabb klassz társasokról.

Szeptember - a kapkodás hava

Most döbbensz rá, hogy már csak egy hónap van a Spiel-ig, addig tőkét kell szerezni és helyet kell csinálni a polcon. Ezért tömegével hirdetsz meg játékokat a Csere-bere csoportban. Köztük tavaly Essenben vett még bontatlan címek is szerepelnek, amik miatt tavaly eladtál tavaly előtti játékokat.

Október - a karácsony hava

Végre itt a Spiel, a gamer karácsony. Szerencsére Essenben Euroval fizetnek, ezért mindent könnyebb szívvel veszel meg, hiszen mennyivel jobb egy játékért csak 60-at fizetni, mint 18.000-et. Így az előre eltervezett tételeken kívül, még kétszer annyi játék figyel a szatyraidban "impulzusvásárlás" címén. De hát olyan olcsó volt!

November - a pakolás hava

Már két hete itthon vagy, de még mindig az új társasokat kerülgeted. Elolvasol néhány tudományos könyvet, hátha megtalálod a tér egy eddig ismeretlen dimenzióját, ahova elrakhatod, dobozhegyeidet. Bosszankodsz, hogy miért májusban tartják az iskolában a papírgyűjtést, mikor neked most van 70 kiló kinyomókereted. Bosszankodik az egyébként is mindig háklis szomszédod is, mert a műanyagfóliákkal megtömted a közös szelektív kukát. Végre rend van, amikor rádöbbensz, hogy a hétvégén jön a Társasjátékok Ünnepe.

December - az ajándékozás hava

Büszke vagy magadra, hogy alig pár játékot vettél az ünnepen. Azokat nem hagyhattad ott ennyi pénzért! Szerencsére még így is van elég tétel a BoardGameGeek-es Wishlist-eden, hogy a Titkos Télapó és a szeretteid is tudjanak választani róla karácsonyra. Már alig várod, hogy a két Ünnep között és szilveszterkor végre kipróbáljátok az esseni szerzeményeket. Már ha a többieknek lesz kedvük játszani...