Titkos Télapó 2015: Élménybeszámoló

Titkos Télapó 2015: Élménybeszámoló

Tavaly már a 2. alkalommal rendeztük meg a Titkos Télapó ajándékcsere-programot, ami mindenképpen nagy szó, tekintve, hogy a blog még nincs egy éves sem. Mi ez, ha nem egy igazi karácsonyi csoda?! Ti is érezhettétek ezt, hiszen 37-en jeleztétek is a részvételi szándékotokat a "programban". Persze az is lehet, hogy csak az otthon könnyebben kimagyarázható társasjáték-vásárlás lehetőségét láttátok benne. ;) Így vagy úgy, az esemény zajos sikert aratott, és a fb csoportot el is árasztották a beszámolók. Mi is kértük a résztvevőket, hogy küldjenek képeket, sztorikat e-mailben. Sokan megtették, és ebből kerekedett az alábbi bejegyzés...

Gecse Zoltán

Az én Misztikus Mikulásom elég későn vette fel velem a kapcsolatot és igazából nem is tudtam, hogy komolyan ír-e. Feladat elé nem állított, csupán feltett néhány kérdést. Jelezte, hogy csomagra majd Karácsony magasságában számíthatok.

A csomagvárás izgalmas volt, mert nem tudtam, hogy lesz-e, aki majd átveszi a pakkot. A Magyar Királyi Posta Logisztikai ágazata hétfőn írt egy sms-t, hogy várhatóan (Karácsony előtti) szerdán szállítanak majd nekem valamit. Ebből valahogy kedd lett, de szerencsére volt csomagátvevő emberem.

Kaptam egy nagy dobozt, amiben volt egy becsomagolt doboz. Ezt nem volt szívem szenteste napját megelőzően kibontani, úgyhogy maradt a várakozás. A dobozban ki volt bélelve kis műanyag darabokkal, amikben egy levél, egy Mikulás-csomag, egy nagy dobozos Merci csoki és a Birodalmi Telepesek játék rejtőzött.

A Mikulás csomagban a Titkos Télapóm gondoskodott gyermeim csokiéhségéről (és persze az enyémről is), mivel volt benne 3db Kinder tojás és 2 csokimikulás.

Izgalmas volt az idei Titkos Télapó esemény, aminek a szervezését utólag is köszönöm.

Én magam valószínűleg az elsők között teljesítettem a küldetés, hogy még Mikulásra meglegyen a célpontom gyerekeinek a csokimikulás adag és hogy Karácsonyra még esetleg más játékot is bátran be tudjon szerezni.


Pethő Balázs

(A csomag 7 Wonders: Duel-t, a Colt Express kieget és az Istanbul kieget rejtette. - a szerk.)

Hatt Attila

Csak gondoltam megosztom a tapasztalatomat. Nekem ez volt az első Titkos Télapóm, és el kell, hogy mondjam, az én Télapóm nagyon kitett magáért! Levelekkel "bombázott", érdeklődött, vicces volt. És az ajándékok! Nem semmi (lásd: csatolt kép).

Egy szó mint száz, tiszta pozitív élmény az egész. Köszönöm a szervezést!
Remélem jövőre is lesz, biztos újra jelentkezni fogok.


Kovács Lehel és Tóth Emese


Jávori Bálint

Először kaptam egy üzenetet a Télapótól BGG-n, azt mondta, nagyon jó "kisgyerek" voltam idén is és nagyon jó hobbit választottam, ezért meglepetés jár! :)

Egy-két nap múlva érkezett is az értesítés a postától, hogy csomagom jön szarvas-szánon. A csomag kívülről matricákkal és kedves gyerekrajzokkal volt díszítve, belül minden külön karácsonyi csomagolásban. A Marco Polo-t kaptam, amit a legjobban vártam, de szinte biztos voltam benne, hogy nem fogom megkapni, mert abban a tudatban voltam, hogy itthon még nem kapható. Ezért hatalmas volt a meglepetés! Kaptam egy kártya játékot is, a Pleasant Dreams-t, ami egy pár perces két személyes kis kártya játék, gyönyörű illusztrációkkal.

A Télapó manói rajzokat is készítettek nekem és egy nagyon kedves levelet is kaptam. Őszintén mondom, hogy felolvasva teljesen elérzékenyültem, végigfutott az agyamon, hogy ez egy zseniális kezdeményezés. Ismeretlen emberek, ekkora örömet tudnak szerezni egymásnak... A játékok természetesen már aznap ki lettek próbálva és azóta is többször előkerültek már!

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem ebben és hatalmas köszönet a Titkos Télapómnak, hogy ilyen jó volt hozzám! (még magyar nyelvű szabályfüzetet is készített nekem)


Bősze Gábor


Nagy Balázs

A története a dolognak az, hogy a nevek kisorsolásakor - aznap - levelet kaptam Mikitől, hogy feladata van a számomra.
Rögtön megörültem, hogy nyomulhatok az ajándékokért, így kíváncsian vártam, mi lesz az.
A feladatom az volt, hogy az általam - és a Miki által is - nagyon kedvelt Tigris és Eufráteszről kellett ajánlót írnom a Társasozás fészbúk csoportjába.
Az egyetlen probléma csak a fészbúkidegenségem volt, de hamar átléptem az akadályt, ajándék társasért bármit alapon barátnőmön keresztül üzentem TT-nek.

Azt hiszem meg volt elégedve, ugyanis pár hétre rá írt a Magyar Posta, hogy holnap hozza a cuccot. Boldog voltam - bár kicsit elkeseredett is, hogy ilyen konkrét az érkezés időpontja, így nem lehet nap mint nap izgatottan bújni a postaládát, "vajon érkezett-e csomagom" alapon. De a Magyar Postára ilyenkor is számítani lehet: egyből meghallották a teliholdkor párnámba suttogott szavakat , és kívánságomnak megfelelően nem hozták ki a csomagom másnap. Így végül mégiscsak volt öröm, mi után 2 napra rá tényleg megkaptam. Köszönöm MPL!

A bontással bevallom nem sokat vártam. Épp csak megettem a levesem, hogy mégse éhgyomorra legyen a muri, még a végén elájulok.
A csomag több dolgot is tartalmazott:
Egy nagy dobozt, egy kis csomagot, két para meeple-t, és 3 felfújható zacskót, hogy ne törjenek meg a dolgok.

Nagyon örültem a Five Tribesnak, már régóta cseszegetett ez a játék...
És így végül desszert is lett a leves után/második előtt.
Nagyon köszönöm Miki, igazán eltaláltad, remek ajándékok! :))

És azóta már az új meeple is borzolja a kedélyeket a sivatagban.
Szabály: ha vele fejezel be egy mozgást, porig zúzza a várost (vedd ki az alatta lévő lapkát és esetleges tevét a játékból) és minden meeple-t megkapsz. Ezután veszítesz annyi aranyat, amennyi a levett meeple-ök száma.


Csirke József

Bihari Éva

Nálam is járt a Titkos Mikulás!

Nagyon klassz egyedi ajándékot kaptam, és a Marco Polo mellé kis kincsesládában az arany, selyem és bors komponensek egyedi helyettesítői lapultak.

És hogy éhség miatt se kelljen abbahagyni a játákot meg csokit is kaptam.


Reményi Gábor


Lévai Tamás

Az én Mikulásom saját szánján hozta el az ajándékot és majdnem meglépett, de még így is hogy szemtől szemben álltunk, nem ismertem fel, mert mikulássapka és símaszk volt rajta (vagyis csak a kapucni behúzva). Az ajándék pedig csodás, a képek beszéljenek!


Biró Tamás

A mellékelt képeken látható a Télapóm ajándéka. Tényleg nagyon-nagyon örülök neki!

Különösebb feladatot nem kaptam tőle, négy fotót kellett fontossági sorrendbe tenni, melyek játékokra utaltak. Legalábbis így értelmeztem. :)
Kislányaim kaptak külön egy tábla csokit.

Köszönöm, hogy foglalkoztok a kezdeményezéssel! Nekem rendkívül tetszik, és természetesen jövőre is részt veszek, ha lehet.

(A csomagok a Hyperboreat és a Tzolk'in kieget rejtették. - a szerk.)


Grőger Ákos

A doboz tartalma egy Télapó által készített kézműves email, egy TélAnyó által hímzett übermenő!!!!444négy! Ősi Jelet mutató áldozati szív tartó szütyő, egy The Laboratory Mansions of Madness kiegészítő és egy The Trollfens Descent kiegészítő, amivel ha jól számolom naprakész lett a krú Descent készlete (via facebook)


Boda György

Nekem is megjött a télapóm. Eredetileg ki akartam várni a karácsonyt de TÉLAPO napját kiskapunak tekintettem és győzött a kíváncsisag.

A télapóm kicsit gonosz volt mert a CoMKL kieghez most be kell szereznem az alapjátékot de személyesen beismerte hogy ezt motivációnak szánta :) én pedig értékelem az ösztönzést.

A 7WD-t pedig még ma kipróbálom asszonnyal mert annak ő is nagyon örült.


Hauszknecht Imre

Természetesen nálam is járt a Titkos Mikulás. Igaz, ha az előzményekből indulok ki, akkor mégsem teljesen magától értetődő a dolog. :)

Történt a tavalyi év december 14. napján, hogy felhívott a munkahelyi portásunk, hogy jött egy csomagom a portára a Télapótól. Na, lett is nagy izgalom, és már rohantam is a portára, igaz csak lélekben, mert aznap pont Pesten voltam. Azért egy nappal később így is kézhez vehettem a dobozt, ami két takarosan csomagolt ajándékot rejtett. Mivel nem volt mellékelt levél arról, hogy kibonthatom-e, vagy várjak-e még vele, ezért úgy döntöttem megvárom a karácsonyt. Erre két okom volt:

  1. Szinte biztos voltam benne, hogy nem lesz alkalmam az ünnepek előtt kipróbálni, bármi is lapul benne.

  2. Én is arra kértem a saját ajándékozottamat, hogy bírja ki karácsonyig, és elég képmutató dolog lett volna, ha én rögtön nekiesek.

De eljött a szenteste, és hasadt a csomagolópapír, ami a Mission: Red Planet új kiadását rejtette, amit régóta ki akartam próbálni (és még most is, mert még nem volt alkalmam játszani vele), illetve a Small World rég hiányzó kiegészítőjét is megkaptam! Köszönöm kedves Mikulás és Rudolph!


Kiss Balázs Kunó

El sem tudom mondani MENNYIRE GIGASZUPER hogy FESTETT DESCENT
figurákat kaptam a Titkos Télapótól! Újra 8 évesnek éreztem magam a
Karácsony estejen.

Rengeteg rejtett poén is érkezett, mint pl a Descent Legacy csomag,
amit csak bizonyos feltételek teljesülésekor nyithattam ki. Ez úton is
köszönöm a titkos télapómnak...


Végül itt a Mikulások teljes névsora. Köszönjük, hogy részvételetekkel emeltétek a program színvonalát, és reméljük, hogy ezzel a beszámolóval másoknak is meghoztuk a kedvét, így 2016-ban még nagyobb szabású Titkos Télapót szervezhetünk!

Biró Tamás
Nagy Áron
Szűcs Ferenc
Boda György
Jávori Bálint
Feith Csaba
Csirke Jozsef
Bihari Éva
Szarka Balázs
Hauszknecht Imre
Grőger Ákos
Gethe László
Archibald Longdale
Juhász Ádám
Nagy Balázs
Kiss Balázs Kunó
Kern László
Esze Gergő
Hatt Attila
Szórádné Juhász Katalin
Molnár Pál Márton
Dervadelin Zoltán
Hanák PaYa
Papp Gábor
Kovács Lehel & Tóth Emese
Bősze Gabor
Gecse Zoltán
Reményi Gábor
Bagó Dániel
Somogyi Tibor
Pethő Balázs
Lévai Tamás
Szabadi Tamás
Tóth Tamás
Horváth Vilmos
Vécsei Zoltán
Vonár Anita