Titkos Télapó 2015

Titkos Télapó 2015

A 2014-es kísérleti adás sikere nyomán rendezzük meg idén is a magyar Titkos Télapót: ez a már jópár éve futó BGG secret santa lokalizált magyar verziója, mert mégis jobb szegről-végről ismerősnek ajándékozni (kiciny szállítászi költszégekkel:), mint ismeretlen arcoknak. Zárójeles cél a 2014-es 21 fős részvétel túlszárnyalása, magabiztosan jelenthetem, hogy minden résztvevőnek boldog karácsonya volt.

Mi az a Titkos Télapó?

Csoportos és egyben - opcionálisan - anonim ajándékozósdi azok között akik regisztrálnak a megadott határidőn belül.

A regisztrálás egyben azt is jelenti, hogy a regisztráló elfogadja az alábbi szabályokat, valamint vállalja, hogy a regisztráció végeztével a számára kijelölt partner számára ajándékot küld Karácsonyra (időben és megfelelő értékben, lásd lentebb).

!!! REGISZTRÁLNI PEDIG ITT LEHET !!!

2015-ös szabályok

 1. A regisztrációs határidő November 14 péntek éjfél. Érdemes hamar regisztrálni, nehogy elfelejtődjön a dolog: lehet törölni a regisztrációt ha meggondolod magad. Fontos, hogy valódi névvel, címmel és telefonszámmal tessék regisztrálni, mert pl. erre a címre fog jönni az ajándékod!

 2. A határidő végeztéig (2015. November 14, Péntek) frissítsd a BGG wishlistedet. Akinek van, az updatelheti a videogame wishlistet is, de mivel ez egy társasjáték csoport, ezért 99% hogy a partnered társasjátékot fog neked keresni. Szerencsés, ha a listád tartalmaz könnyen elérhető/megrendelhető játékokat is, máskülönben elképzelhető hogy olyat kapsz, amire nem számítasz. Érdemes az "owned" listát is karban tartani, hogy semmiképpen ne kapj olyasmit ami már megvan. Amennyiben nem frissíted a listádat időben, úgy lehetséges, hogy olyasmit fogsz kapni ami nem is kell, vagy ellenkezőleg: már megvan. A Megjegyzésekben érdemes feltüntetni, ha konkrétan angol/nemet/magyar példányt szeretnél egy adott játékból, vagy bármilyen speciális kívánságod van. Hasonló információkat érdemes a profilban is feltünteni. Karácsony előtt már nem tanácsos társasokat vásárolni magadnak, amennyiben el akarod kerülni a dupla példányt valamiből:)

 3. Az ajándék minimum értéke el kell hogy érje a 10.000 forintot. Nem kevés, de mind tudjuk, sokba kerülnek a játékok, es cserébe te is hasonló értékben számíthatsz csomagra. Természetesen a minimum összeg fölé is lehet menni...és általában sokan is vannak, akik így tesznek, mindenki mérlegelje a lehetőségeit. Okulva a BGG-s tapasztalatokból, mindenkinek legalább emailben igazolnia kell az admin számára, hogy a vásárlás megtörtént. (Szerk: jelentem 2014-ben 0 - azaz betűvel kiírva: nulla - százalék volt a packet loss)

 4. Ez a Titkos Télapó magyar közösségnek van szánva, tehát nem kell extrém szállítási költségekre számítani. Emiatt minden jelentkező magyarországi, vagy Magyarországhoz igen közeli címmel regisztráljon.

 5. Alapvetően a Titkos Télapó kezdeményezés anonim. Rajtad áll, hogy meg kívánod-e osztani a személyazonosságod a másikkal, de teljesen rendben van, ha úgy döntesz, hogy rejtve maradsz.

 6. A cél, hogy egy emelkedett hangulatú, karácsonyi izgalomban töltött vidám ajándékozó közösséget kovácsoljunk, így aztán mindenki azzal fűszerezheti meg a feladatot, amivel szeretné: Az ajándéktárgy maga csupán eszköz egy vidám ünnepváráshoz...közhely, de a lényeg az ajándékadás.

Egyebek

 • A választott ajándékon túl természetesen bármilyen plusz meglepetést lehet postázni, akár saját készítésben is. Tavaly szaloncukrok, házi készítésű karácsonyfadíszek, vicces meglepetések is kerültek a csomagokba.

 • A BGG-n bárki beléphet a santa/santa accountra. Ennek elsődleges célja, hogy santa nevében bárki anonim módon üzenetet küldhet a partnerének, akár kis feladatokkal illetve rejtvényekkel tarkítva.

 • Érdemes karácsonyi üzenettel frissíteni a BGG profil oldaladat, jó eséllyel a Santád ott fog elsőként nézelődni.

 • Természetesen be lehet ikszelni a "GIVE ONLY" opciót is, ez azt jelenti hogy annyira jótét lélek vagy, hogy te nem vársz ajándékot, csak adni szeretnél. Az ilyen jelentkezők akkor lépnek be a játékba, ha valaki karácsony utánig nem kapja meg az ajándékát, és a partnere sem szándékozik pótolni. Reméljük egyáltalán nem lesz erre szükség. (Szerk: 2014-ben nem volt szükség erre)

 • Az ajándékkal való elbüszkélkedés lehetséges és ajánlott:) Lesz rá thread BGG-n is, de ott a facebook is.

Hasznos linkek

Néhány webbolt link: Compaya, Gémklub, Szellemlovas és Játékmester. A legtöbb bolt képviselője amúgyis tagja a csoportnak, igy tudni fogják miről van szó, ha esetleg anonim postázást kérsz.

Kedvcsináló történetek tavalyról

Boldog karácsonyozókról pedig találhattok történeteket itt, itt, itt, itt, itt itt, és itt. Néhány kép, hogy ne kelljen klikkelni.