Titkos Télapó 2016

Titkos Télapó 2016

A cikk nagyját újrahasznositottam tavalyról, mivel a lényeg is ugyanaz.

A 2014-es kísérleti, majd a 2015-ös második adás sikere nyomán rendezzük meg idén is a magyar Titkos Télapót: ez a már jópár éve futó BGG secret santa lokalizált magyar verziója, mert mégis jobb szegről-végről ismerősnek ajándékozni (kiciny szállítászi költszégekkel:), mint ismeretlen arcoknak. Zárójeles cél a 2014-es 21 fős és a 2015-ös 37 fős részvétel túlszárnyalása, magabiztosan jelenthetem, hogy minden résztvevőnek boldog karácsonya volt.

Mi az a Titkos Télapó?

Csoportos és egyben - opcionálisan - anonim ajándékozósdi azok között akik regisztrálnak a megadott határidőn belül.

A regisztrálás egyben azt is jelenti, hogy a regisztráló elfogadja az alábbi szabályokat, valamint vállalja, hogy a regisztráció végeztével a számára kijelölt partner számára ajándékot küld Karácsonyra (időben és megfelelő értékben, lásd lentebb).

!!! REGISZTRÁLNI PEDIG ITT LEHET !!!

2016-os szabályok

 1. A regisztrációs határidő November 18 péntek este kilenc. Érdemes hamar regisztrálni, nehogy elfelejtődjön a dolog: lehet törölni a regisztrációt ha meggondolod magad. Fontos, hogy valódi névvel, címmel és telefonszámmal tessék regisztrálni, mert pl. erre a címre fog jönni az ajándékod!

 2. A határidő végeztéig (2016. November 18, Péntek) frissítsd a BGG wishlistedet. Akinek van, az updatelheti a videogame wishlistet is, de mivel ez egy társasjáték csoport, ezért 99% hogy a partnered társasjátékot fog neked keresni. Szerencsés, ha a listád tartalmaz könnyen elérhető/megrendelhető játékokat is, máskülönben elképzelhető hogy olyat kapsz, amire nem számítasz. Érdemes az "owned" listát is karban tartani, hogy semmiképpen ne kapj olyasmit ami már megvan. Amennyiben nem frissíted a listádat időben, úgy lehetséges, hogy olyasmit fogsz kapni ami nem is kell, vagy ellenkezőleg: már megvan. A Megjegyzésekben érdemes feltüntetni, ha konkrétan angol/nemet/magyar példányt szeretnél egy adott játékból, vagy bármilyen speciális kívánságod van. Hasonló információkat érdemes a profilban is feltünteni. Karácsony előtt már nem tanácsos társasokat vásárolni magadnak, amennyiben el akarod kerülni a dupla példányt valamiből:)

 3. Az ajándék minimum értéke el kell hogy érje a 10.000 forintot. Nem kevés, de mind tudjuk, sokba kerülnek a játékok, es cserébe te is hasonló értékben számíthatsz csomagra. Természetesen a minimum összeg fölé is lehet menni...és általában sokan is vannak, akik így tesznek, mindenki mérlegelje a lehetőségeit. Okulva a BGG-s tapasztalatokból, mindenkinek legalább emailben igazolnia kell az admin számára, hogy a vásárlás megtörtént. (Szerk: jelentem 2014-ben és 2015-ben 0 - azaz betűvel kiírva: nulla - százalék volt a packet loss)

 4. Ez a Titkos Télapó magyar közösségnek van szánva, tehát nem kell extrém szállítási költségekre számítani. Emiatt minden jelentkező magyarországi, vagy Magyarországhoz igen közeli címmel regisztráljon.

 5. Alapvetően a Titkos Télapó kezdeményezés anonim. Rajtad áll, hogy meg kívánod-e osztani a személyazonosságod a másikkal, de teljesen rendben van, ha úgy döntesz, hogy rejtve maradsz.

 6. A cél, hogy egy emelkedett hangulatú, karácsonyi izgalomban töltött vidám ajándékozó közösséget kovácsoljunk, így aztán mindenki azzal fűszerezheti meg a feladatot, amivel szeretné: Az ajándéktárgy maga csupán eszköz egy vidám ünnepváráshoz...közhely, de a lényeg az ajándékadás.

Egyebek

 • A választott ajándékon túl természetesen bármilyen plusz meglepetést lehet postázni, akár saját készítésben is. Tavaly szaloncukrok, házi készítésű karácsonyfadíszek, vicces meglepetések is kerültek a csomagokba.

 • Manapság divatja van a playmateknek, a linkek közé ezért aztán a playmat.hu-t is felvettem.

 • A BGG-n bárki beléphet a santa/password accountra. Ennek elsődleges célja, hogy santa nevében bárki anonim módon üzenetet küldhet a partnerének, akár kis feladatokkal illetve rejtvényekkel tarkítva.

 • Érdemes karácsonyi üzenettel frissíteni a BGG profil oldaladat, jó eséllyel a Santád ott fog elsőként nézelődni.

 • Természetesen be lehet ikszelni a "GIVE ONLY" opciót is, ez azt jelenti hogy annyira jótét lélek vagy, hogy te nem vársz ajándékot, csak adni szeretnél. Az ilyen jelentkezők akkor lépnek be a játékba, ha valaki karácsony utánig nem kapja meg az ajándékát, és a partnere sem szándékozik pótolni. Reméljük egyáltalán nem lesz erre szükség. (Szerk: Sem 2014-ben, sem 2015-ben nem volt szükség erre)

 • Az ajándékkal való elbüszkélkedés lehetséges és ajánlott:) Lesz rá thread BGG-n is, de ott a facebook is.

Hasznos linkek

Néhány webbolt link:

Kedvcsináló történetek 2015-ből

Boldog karácsonyozókról pedig itt találhattok történeteket