Van logónk!

Van logónk!

Talán még emlékeztek arra, hogy május elején kiírtunk egy logótervezési pályázatot, amely aztán - hogy úgy mondjuk - váratlanul nagy figyelmet kapott… Végül eljött a határidő, beköszöntött a június, mi pedig kis szigetünkön körbenéztünk a beérkezett palackposták között. Örömmel konstatáltuk, hogy több koncepció érkezett, mint amire számítottunk. Ezúton köszönjük minden lelkes társasjátékos dizájnernek, aki idejével és lelkesedésével segítette kalózhajónk nem titkolt célját: a szeretett hobbink népszerűsítését.
A beérkezett pályamunkák közül végül is a zsűri egyöntetű véleménye alapján (Gyurci lehurrogott mindenkit – na jó, nem), választottuk ki a győztes alkotást. Érkezett vicces, jópofa és egy nagyon professzionális munka is. Mindegyik megsüvegelendő, úgyhogy vegyük őket sorra:

Weisz Gábor gyermeki énünket próbálta megfogni, és különböző stílusú rajzokat küldött nekünk. Gyuri gyermekeinek nagyon tetszettek a jópofa grafikák. Bár elég infantilisek vagyunk, mi mégis valami mást kerestünk.

Weisz Gábor
Weisz Gábor terve


Prágai Tamás professzionális munkája kiváló lehetőség lett volna, hogy nagyon komolyan vegyük magunkat, de ez eleve lehetetlenség. Bohémak vagyunk és fiatalok.

Update: Kis tanakodás, majd az ezt követő rövid egyeztetés után Prágai mesterrel arra jutottunk, hogy neki ítéljük a sebtiben rögtönzött közönségkedvenc-különdíjat. Szeretnénk az ő profi cuccát is felhasználnáni (végülis megfér egymás mellett több szuper illusztráció is), hiszen valóban veszteség lenne mindannyiunk számára ha kárbaveszne ez a kreatív energia:) Nagy szerencsékre Tominak is megfelelt ez így, szóval remélhetőleg mindenki happy. Mi mindenképpen. (A különdíjat hálánk jeléül egy 5000 forintos "utalvánnyal" súlyosbítjuk).

Prágai Tamás
Prágai Tamás terve


Horn Balázs ötletében tényleg minden benne volt a megadott peremfeltételek közül: kedves mosolygás, meeple és dobókocka. Nincs mibe belekötni, talán csak abba, hogy kissé South Parkos hangulatot áraszt, és így talán túl komolytalan is. Mi pedig szeretjük magunkat komolyan venni, persze csak egy bizonyos határig, amin túl bohémak és fiatalok vagyunk ugye...

Horn Balázs
Horn Balázs terve


Lévai Tamás ötlete egyszerűségével és nagyszerűségével, fogott meg minket, hiszen tökéletesen visszatükrözi a feltételeinket: van benne kalóz is, meg hajó is, meg társasjátékra utaló dobókocka is. Persze mi szeretjük a eurógémeket, és ezért nem szeretnénk ha egyöntetűen valamiféle ameritrash társas-bagázsnak titulálnának bennünket. Ezért hiányoltunk róla valami kockásabbat.

LT2
Lévai Tamás
Lévai Tamás terve


Végül következzen a befutó. A csapat egyöntetű (mert Gyurci azt mondta – ja, nem is) véleménye alapján Hegedűs Robin alkotása lett, amely belopta magát a szívünkbe. Van benne minden, amire szükségünk van egy jó logóhoz, ez az, ami tökéletesen tükröz bennünket. Az euró-ameri hangulat mellett a kalózos téma és a társasjátékos motívum is megfelelő arányban van jelen. Figyeljük meg a finom ecsetvonásokat ahogyan a hajókat tárja elénk az alkotó… egyszerűen észvesztő!

Hegedűs Robin
Hegedűs Robin tervei

Még egyszer köszönjük, hogy terveiteket palackopostáztátok és főleg azt, hogy időt és energiát szakítottak ránk. Neveiteket hangosan zengjük majd minden hajó - békés - kifosztása előtt, és rólatok fogunk dalolni a tábortűz körül, miközben a zsákmányon osztozkodunk, valahogy így:

Emlékezz a Weisz Gáborra
jópofa volt cerkarajza,
ott volt még Prágai Tomi
egy szó van rá, az hogy profi!

Hejj, hejj! Igyál rumot Kunó koma
nevük legyen aranyozva!

Énekeld meg a Horn Bazsát

megrajzolta Cartman hasát,
Lévai Tomi nagyon penge
dobokóckás a tengere!

Hejj, hejj! Igyál rumot Gyuri koma
nevük legyen aranyozva!

Rajzolt végül Hege Robin
övé lett a logos kabin!

Hejj, hejj! Igyál rumot Imi koma
nevük legyen aranyozva!